Unes postres dels que et poden treure uns puntets del carnet de conduir per el seu contingut d'alcohol... Menja'l amb moderació... està rico, rico, riquisssiiimmm...
Ingredients:
- 20 grs de llevat en pols
- 620 grs de sucre
- 250 grs de farina
- una mica d'aigua tèbia
- 4 ous sencers
- 100 grs de mantega
- 6 cullerades de llet
- 200 grs de ron
- 1 pell de taronja o llimona
- 400 ml d'aigua
PREPARACIÓ PRÈVIA
PREPARACIÓ del XAROP:
- a una cassola, posar 500 grs de sucre amb 400 grs d'aigua. Posar a mig foc, remenant fins que quedi dissolt
- afegir la pell d'una taronja o llimona, sense la pell blanca del interior (així evitarem la part amarga)
- afegir 200 grs d'alcohol.
- Retirar del foc i reservar.
PREPARACIÓ DE LA MASSA MARE:
Posar a un bol:
- 20 grs de llevat en pols
- 20 grs de sucre
- 20 grs de farina
- una mica d'aigua tèbia
Remenar i deixar fermentar durant uns 30 minuts a 36º de temperatura
PREPARACIÓ MASSA BORRATXO
- A un bol, posar 230 grs de farina, prèviament tamisada per un colador
- afegir 4 ous sencers
- afegir 100 grs de mantega
- afegir 6 cullerades de llet
- afegir 100 grs de sucre
Remenar tot amb l'ajuda d'unes varetes
- Afegir una mica de sal- Afegir la massa mare feta anteriorment, i deixar la massa fermentar durant 1h 30 minuts.
- Una vegada han passat els 90 minuts, agafar un motlle amb forma de "rosco", untar-lo amb mantega (així no es quedarà enganxat el borratxo).
- Posar el motlle al forn durant uns 25 minuts (o fins que al punxar-lo amb un ganivet, aquest surti net).
- Retirar del motlle i reservar.
PREPARACIÓ BORRATXO
- agafar el pa de pessic que hem fet al forn, i posar-lo sobre una reixeta de forn. Per sota de la reixeta, posar la safata del forn
- llençar el xarop a sobre del pa de pessic, banyant-lo poc a poc. Repetir aquest procés 3 ó 4 vegades, fins que el pa de pessic quedi ben xop.
PRESENTACIÓ:
- tallar un tros de borratxo
- pintar-lo amb melmelada
- acompanyar amb la salsa toffée
illatà !!
Ingredients:
- 20 grs de llevat en pols
- 620 grs de sucre
- 250 grs de farina
- una mica d'aigua tèbia
- 4 ous sencers
- 100 grs de mantega
- 6 cullerades de llet
- 200 grs de ron
- 1 pell de taronja o llimona
- 400 ml d'aigua
PREPARACIÓ PRÈVIA
PREPARACIÓ del XAROP:
- a una cassola, posar 500 grs de sucre amb 400 grs d'aigua. Posar a mig foc, remenant fins que quedi dissolt
- afegir la pell d'una taronja o llimona, sense la pell blanca del interior (així evitarem la part amarga)
- afegir 200 grs d'alcohol.
- Retirar del foc i reservar.
PREPARACIÓ DE LA MASSA MARE:
Posar a un bol:
- 20 grs de llevat en pols
- 20 grs de sucre
- 20 grs de farina
- una mica d'aigua tèbia
Remenar i deixar fermentar durant uns 30 minuts a 36º de temperatura
PREPARACIÓ MASSA BORRATXO
- A un bol, posar 230 grs de farina, prèviament tamisada per un colador
- afegir 4 ous sencers
- afegir 100 grs de mantega
- afegir 6 cullerades de llet
- afegir 100 grs de sucre
Remenar tot amb l'ajuda d'unes varetes
- Afegir una mica de sal- Afegir la massa mare feta anteriorment, i deixar la massa fermentar durant 1h 30 minuts.
- Una vegada han passat els 90 minuts, agafar un motlle amb forma de "rosco", untar-lo amb mantega (així no es quedarà enganxat el borratxo).
- Posar el motlle al forn durant uns 25 minuts (o fins que al punxar-lo amb un ganivet, aquest surti net).
- Retirar del motlle i reservar.
PREPARACIÓ BORRATXO
- agafar el pa de pessic que hem fet al forn, i posar-lo sobre una reixeta de forn. Per sota de la reixeta, posar la safata del forn
- llençar el xarop a sobre del pa de pessic, banyant-lo poc a poc. Repetir aquest procés 3 ó 4 vegades, fins que el pa de pessic quedi ben xop.
PRESENTACIÓ:
- tallar un tros de borratxo
- pintar-lo amb melmelada
- acompanyar amb la salsa toffée
illatà !!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada