Ingredients:
- Sípia
- Ametlles pelades
- Alls
- Pa
- Julivert
- Vi ranci (tinto + conyac)
- Ceba
- Tomàquet
- Fumet de peix
- Patates
- Carn picada (½ de porc i ½ de vedella)
- Llet
- Llimona
- Canyella
- Ou
Preparació prèvia:
Picada:
En una paella posar oli i torrar les ametlles i dos dents d’all. Una vegada ja estiguin torrades, afegir llesques de pa. Just abans de retirar del foc, afegir el julivert. Ara ja podreu posar tot en un morter i picar. Una vegada picat afegir la mida d’una cullera gran de vi ranci ( heu de pensar que no ha de tapar el sabor de la picada). Reservar.
Mandonguilles:
Tallar el pa en llesques primes i posar-les en un bol. Banyar-les en llet i trinxar-les amb una forquilla. Reservar.
En un altre bol posar la carn picada, afegir una mica de pell de llimona ratllada, un pols de canyella en pols i julivert picat. Afegir un ou vèncer i salpebre. Afegir al bol la llet i el pa reservat i barrejar-ho vigorosament. Feu les pilotes i un cop enfarinades les saltegeu a una paella amb una mica d’oli. Reservar.
Preparació del plat:
Tallar la sípia a trossos al gust i saltejar-la a la mateixa paella que s’ha fet la picada. Retirar del foc i reservar.
A la mateixa paella, afegir una mica d’oli i començar a coure la ceba prèviament picada. Quan comenci a estar daurada, afegir una dent d’all picat. Després afegir el tomàquet ja ratllat. Deixar reduir a foc mig i afegir la sípia i saltejar-la amb aquest sofregit.
Ofegar la sípia amb el fumet de peix i deixar que vagi fent xup-xup amb el foc baix . Al cap d’uns 10-15 minuts, afegir las patates tallades a daus. Després afegiu les mandonguilles, rectificant sal si fos necessari, deixar que faci xup-xup durant 10 minuts, afegir la picada, deixar uns altres 3-4 minuts més “illatà”.
1 comentari:
Això és eficàcia!!! Moltes gràcies per la rapidesa. Quan m'animi a fer-les ja us faré cinc cèntims de com m'han quedat.
Publica un comentari a l'entrada